Het start met die eerste stap...

Ofwel ben je hier omdat het moet.

Omdat je één of meerdere gezondheidsklachten hebt, omdat je bloedresultaten niet zo schitterend waren en je een waarschuwing kreeg van de huisarts of omdat je misschien al één of meerdere soorten medicatie moet nemen. Je leefstijl aanpassen heeft een positief effect op verschillende aandoeningen, meer specifiek ben ik gespecialiseerd in de preventie van of het omkeren van diabetes type 2

 

Ofwel ben je hier omdat je nu nog een keuze hebt.

Je voelt je al een tijdje niet meer goed in je vel en nu is de maat vol en moet er echt iets veranderen! Als je zo verder doet, dan kom je in de categorie hierboven terecht en je hebt in je omgeving genoeg voorbeelden gezien om te weten dat je dat absoluut wil vermijden. 

Maar je hebt in het verleden al verschillende pogingen gedaan om gewicht te verliezen of om te starten met sporten en dat was allemaal zonder resultaat. Eigenlijk heb je de hoop al opgegeven dat er iets bestaat dat bij jou wel zou werken...

  • Denk je dat je "gewoon zo bent"? 
  • Zit het allemaal in de familie?
  • Of moet je dit maar aanvaarden op deze leeftijd? 

Het antwoord is nee, nee en nog een derde keer nee. 

Uiteraard spelen je genen een rol, maar nog belangrijker in de hedendaagse aandoeningen is onze leefstijl. En daar kunnen we, in tegenstelling tot ons DNA, wel iets aan veranderen!

Wat maakt leefstijlcoaching anders? 

Mocht het zo simpel zijn dat mensen gewoon maar "wat minder moeten eten en wat meer bewegen", dan zouden er niet zoveel mensen zijn met overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, etc.

Terwijl een diëtist enkel kijkt naar de voeding en een sportcoach je vooral in beweging zet, wordt er bij leefstijlcoaching naar het totale plaatje gekeken. Bij Back to Nature Coaching wordt er gewerkt op vijf pijlers, die allemaal op elkaar inwerken:

  • Mindset
  • Voeding
  • Beweging
  • Slaap & ontspanning
  • Omgeving & relaties

Misschien denk jij dat je vooral een probleem hebt met snoepen tussendoor, terwijl in werkelijkheid een slechte nachtrust het echte probleem is.  Of wil je echt wel starten met sporten, maar ben je (onbewust) bang van de reacties van je omgeving en laat je je hierdoor tegenhouden. 

Kies je formule

ONLINE 1-OP-1 TRAJECT

Maak jouw eigen website met JouwWeb