Wie ben ik? 

 

Al in mijn jeugd wilde ik graag overal op een goed blaadje staan. En ook als twintiger wrong ik mezelf in duizend bochten om aan elk verzoek te kunnen voldoen en cijferde ik mezelf en mijn eigen noden steeds weg. Ik had geleerd dat het belangrijk was dat mensen op mij konden rekenen, dat ik er altijd voor hen moest zijn en het gaf mij dan ook een goed gevoel om iedereen rondom mij blij te kunnen maken.

Nu ja, iedereen behalve mezelf dan. 

 

Tot ik op een dag door mijn toenmalige vriendje aan de kant werd gezet. Ik bedacht me dat ik al die tijd mijn eigen wensen naar de achtergrond geschoven had en dat dat geen enkel verschil had gemaakt. En hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik me realiseerde dat ik dit niet enkel in mijn relatie deed maar ook met vrienden en familie. Ik leefde niet mijn leven, ik leefde een leven zoals ik dacht dat het van mij verwacht werd. Toen heb ik besloten om mezelf op de eerste plaats te zetten en keuzes te maken waar IK gelukkig van word. Dat wil niet zeggen dat het mij niet meer uitmaakt wat mijn omgeving ervan denkt, ik laat er mij gewoon niet meer door tegenhouden. 

 

Waarom coaching door mij geen standaard coaching is: 

  • Ik ben van het avontuurlijke type: dat wil zeggen dat het startpunt van onze route gekend is en de bestemming ook. Welke weg we nemen en wat er allemaal op ons pad komt, beslis ik heel graag intuïtief en op het moment zelf;
  • Omdat ik een echte ochtendmens ben, kan je bij mij altijd terecht voor een vroege ochtendsessie! 
  • Bij mij gaat het vooruit! Als ik iets heb bedacht, dan probeer ik dat ook graag snel uit. Liever testen en bijsturen, dan eindeloze lijstjes met voor- en nadelen. 

 

Gezondheid begint voor mij in het hoofd. Dagelijks hoor ik verhalen van vrouwen die wel gezonder willen leven, maar het lukt hen niet. En zolang ze zichzelf niet op de eerste plaats zetten en prioriteit maken van wat voor hen echt belangrijk is, zullen er altijd excuses zijn waarom het niet lukt. Ik vind het dan ook jammer om te zien hoe vrouwen telkens opnieuw al hun hoop zetten op een dieet terwijl er in de basis niets veranderd is ten opzichte van de vorige keer. Met leefstijlcoaching wil ik eerst die basis opbouwen, zodat er een stevige fundering staat waarmee je elk doel kan bereiken. 

 

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat:

  • Mijn favoriete kleur roze is en als iets in het roze bestaat, dat moet ik het in het roze hebben; 
  • Ik enorm leergierig ben en bijna constant wel minstens 1 cursus of opleiding volg; 
  • Ik vroeger droomde van een appartement in de stad en nu de natuur gebruik om zelf tot rust te komen:
  • ik elke ochtend minstens 5 bladzijden lees in een boek. Ook ik heb 24 uur in een dag en ik vond het jammer dat ik geen tijd meer vond om te lezen. Dus heb ik mijn ochtendroutine een beetje aangepast en nu lukt het me, traag maar zeker.