Wie ben ik? 

Niets wijst er nu nog op, maar tot 2014 was ik een echt feestbeest. Ik rookte toen nog, bijna elk weekend was er wel een feestje of een etentje (en daar hoorde veel eten en alcohol bij) en at zonder nadenken alles waar ik zin in had. En geloof mij, ik had niet vaak zin in een gezonde salade. Ook was ik constant moe en had al vele jaren last van onverklaarbare en hevige pijn over heel mijn lichaam. Met zo’n leefstijl was het dan ook niet vreemd dat mijn gewicht te hoog was om gezond te zijn. Ik voelde mij ongezond en slecht in mijn vel en door de pijn en vermoeidheid moest ik ook vaak gemaakte plannen afzeggen.

Ambitieus en ondernemend als ik ben, wilde ik zoveel doen in mijn leven, maar ik had er echt de energie niet voor: dit moest anders! 

 

Ik begon met gezonder te eten en vaker te bewegen. Het resultaat was zo snel merkbaar dat de motivatie alleen maar sterker werd. Niet alleen viel ik een aantal kilo af en stopte ik met roken, de pijn was merkbaar verminderd en ik had zoveel meer energie. Nu kon ik alles doen wat er die dag op mijn planning stond! Van een nachtuil veranderde ik in een vroege vogel en voordat de rest van de wereld wakker was, had ik al een ijzersterke ochtendroutine achter de rug die mij de kracht gaf om de hele dag door te knallen. Ik leef volgens de 80-20 regel wat ervoor zorgt dat ik het grootste deel van de tijd gezond leef én ook nog kan genieten van een heerlijke “guilty pleasure”. Hierdoor ben ik zo goed als pijnvrij en heb ik de energie om mijn leven zelf in te vullen op de manier dat IK het wil.

 

Waarom coaching door mij geen standaard coaching is: 

  • Ik ben van het avontuurlijke type: dat wil zeggen dat het startpunt van onze route gekend is en de bestemming ook. Welke weg we nemen en wat er allemaal op ons pad komt, beslis ik heel graag intuïtief en op het moment zelf;
  • Omdat ik een echte ochtendmens ben, kan je bij mij altijd terecht voor een vroege ochtendsessie! 
  • Bij mij gaat het vooruit! Als ik iets heb bedacht, dan probeer ik dat ook graag snel uit en de lessen die je hieruit kan leren zijn ongelofelijk waardevol. Liever testen en bijsturen, dan eindeloze lijstjes met voor- en nadelen. 


Leefstijlcoaching is in België nog niet echt ingeburgerd en dat is ontzettend jammer. De reden waarom het bij veel mensen niet lukt om bijvoorbeeld gezonder te eten, af te vallen, vaker te bewegen of mentaal rust te vinden, is omdat dit geïsoleerd bekeken wordt en niet als leefstijl in zijn geheel. Hoe kan je iemand die stijf staat van de stress nu vragen om op dieet te gaan? En dan nog verbaasd zijn ook dat dit geen succes is. Ook ben ik ervan overtuigd dat één standaard aanpak voor iedereen niet werkt. Iedereen heeft andere gewoontes, andere behoeftes en dat vraagt dus ook om een aangepaste aanpak. 

 

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat:

  • Mijn favoriete kleur roze is en als iets in het roze bestaat, dat moet ik het in het roze hebben; 
  • Ik enorm leergierig ben en bijna constant wel minstens 1 cursus of opleiding volg; 
  • Ik vroeger droomde van een appartement in de stad en nu de natuur gebruik om zelf tot rust te komen:
  • ik elke ochtend minstens 5 bladzijden lees in een boek. Ook ik heb 24 uur in een dag en ik vond het jammer dat ik geen tijd meer vond om te lezen. Dus heb ik mijn ochtendroutine een beetje aangepast en nu lukt het me, traag maar zeker.