Waarom ben ik zo'n fan van soep?

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 15:17

Nu de dagen toch stilaan wat kouder beginnen te worden, kan ik eindelijk schrijven over mijn grote liefde voor soep! En ja, je kan altijd wel soep drinken en er bestaan ook koude varianten voor in de zomer maar voor mij gaat er niets boven een dampende kom warme soep op een druilerige of ijskoude dag! 

Behalve dat het lekker is, heeft het drinken van soep ook een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid en dat is natuurlijk ook waarom ik zo'n grote fan ben van verse soep. Ik zet de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

 

  1. Je kan er veel verschillende groenten in verwerken en op die manier ook veel verschillende voedingsstoffen binnen krijgen. Ook ideaal voor wie niet zo gek is op groenten en om kinderen meer groenten te laten eten!
  2. Door je maaltijd te starten met soep, krijg je sowieso dus al een goede portie groenten binnen en bovendien vult het voor een deel ook al je maag waardoor je wellicht minder zal eten. Kan een handige tool zijn om in te zetten als je probeert om wat af te vallen! Uiteraard kan je soep ook als tussendoortje eten, een gezond alternatief voor zoetigheid...
  3. Door groenten te verwerken in soep kan je er vaak voor zorgen dat ze niet bederven en zo ga je voedselverspilling tegen. Ook de delen van groenten die je anders weg zou gooien (loof, steel van de broccoli,...) kan je gebruiken in soep of er een bouillon van trekken.
  4. Doordat soep gemakkelijk in te vriezen is, is dit ook een ideaal onderdeel van een "foodprep". Geen tijd om te koken? Haal een portie soep uit de vriezer, ontdooien/opwarmen en klaar!

Hopelijk snap je nu waarom ik zo'n grote fan ben van soep en heb ik jou ook op ideeën gebracht.

Ik maak zelf niet zo vaak verse soep, maar ik drink ook nooit meer soep uit zakjes. Hoe handig dit ook lijkt, hiermee doe je je gezondheid echt geen plezier! Bekijk maar eens de ingrediëntenlijst...

Heb je zelf geen tijd of zin om soep te maken? In veel supermarkten, groentenwinkels, slagers en traiteurzaken verkopen ze vers gemaakte soep. Check even het label om te kijken of er niet teveel toevoegingen in zitten (let vooral op E621!) en maak het jezelf vooral zo gemakkelijk mogelijk.

We leggen onszelf vaak zoveel druk op en ik merk soms dat mensen zich erover schamen als ze iets niet zelfgemaakt hebben. Ik zeg altijd : als ik enkel zelfgemaakte soep zou drinken, dan zou ik er niet vaak drinken en dus deze voordelen moeten missen. Wat is dan de beste keuze? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb